קטיף ראשון במטע החרובים הראשון בישראל
בחלקת המודל הניסיונית מסחרית בקיבוץ דפנה המיועד לתעשיית מזון הבריאות, בוצע קטיף ראשון ממטע החרוב
יבול החרובים הראשון ישמש למחקר ובדיקה של איכות וכמות, ובעונת 2026 יקטפו החרובים לצורך מסחרי.
הקטיף הראשון התבצע במטע צעיר בן שלוש שנים בקיבוץ דפנה, המשתרע על פני 100 דונם, שהינו המטע המתקדם ביותר מבין כלל מטעי החרוב שניטעו בעמק החולה על שטח של 1,000 דונם (בחוות המטעים ובקיבוצים- דפנה, חולתה, גדות ועמיעד).
שווי שוק החרוב העולמי נאמד על מעל 9 מיליארד דולר וצומח בשיעור דו-ספרתי
המטע צורך מעט מים יחסית לגידולי מטע אחרים והחל מהשנה השלישית דורש מעט כוח אדם. החרובים נקטפו בקטיף מיכני באמצעות מנערת (בתמונה), המשמשת גם בקטיף במטעי שקד וזית.
שווי שוק החרוב העולמי נאמד על מעל 9 מיליארד דולר וצומח בשיעור דו-ספרתי בזכות עליית הביקוש למזונות טבעיים, תחליפי סוכר ומזון פונקציונאלי, הממצבים את החרוב כמרכיב אסטרטגי.
פריחת עצי החרוב בסתיו, תתרום לענף הדבוראות על ידי הגדלת "שטחי רעייה" לדבורי הדבש.
גפן עמידה למחלות
ובקיבוץ שמיר החל בציר ענבי קברנה קרבון, מכרם זני גפן יין היברידים, עמידים למחלות, שניטעו ב"חלקת מודל" ניסיונית על פני 100 דונם.
מטרת המחקר היא אקלום זני גפן יין עמידים למחלות, באזור אקלימי שעד היום לא נטעו בו כרמים, תוך הפחתת שימוש בתכשירי הדברה בכרם לטובת איכות הסביבה לייצור יינות בריאים יותר, הורדת עלות הגידול לחקלאים ומוכנות למשבר האקלים.

בדיקה של שתי עמודות בטור אחד 
בדיקה של שתי עמודות בטור אחד 
בדיקה של שתי עמודות בטור אחד 
בדיקה של שתי עמודות בטור אחד 
בדיקה של שתי עמודות בטור אחד 
בדיקה של שתי עמודות בטור אחד 
בדיקה של שתי עמודות בטור אחד 
בדיקה של שתי עמודות בטור אחד 
	
							
