בירה חדשה מקיבוץ יפתח
התנועה הקיבוצית משתפת פעולה עם מבשלת הבוטיק הירושלמית “שפירא”, במטרה לחזק את החקלאות הישראלית, להציג את המגוון והאיכות של התוצרת המקומית, ולשלב בין עבודת אדמה ליצירת בירה איכותית | דני שפירא: "שילוב מושלם בין קיבוצניקיות לירושלמיות. רוצים לקדם מסעדנות שמתבססת על חקלאות מקומית"
הדס יום טוב
					מבשלת "בירה שפירא" היא עסק ישראלי המנוהל בידי האחים לבית שפירא, בירושלים. הם התחילו לבשל בירה בבית לפני כ-20 שנים, והיום הם מוסד ירושלמי מוכר ומוערך המייצר בירת קראפט ישראלית איכותית שנמכרת בכל רחבי ישראל. "הרעיון של בירת קראפט זה לייצר בירה מקומית, טרייה, לא מסוננת ולא מפוסטרת", אומר דני שפירא, מייסד שותף במבשלה.
לדבריו, הדבר היחיד שתמיד היה חסר להם זה חומרי גלם ישראליים. "למרות שכל הייצור שלנו ישראלי, כל חומרי הגלם מיובאים מחו"ל, פשוט בגלל שאין ברירה. לא מגדלים פה את זן השעורה המתאים ללתת, וגם אין איך לייצר את הלתת בארץ. זו תעשיית ענק שפשוט אין פה, וכל מי שרוצה לבשל בירה בישראל חייב לייבא את חומרי הגלם".
"זה תמיד נורא ביאס אותנו" אומר דני, "כי כיצרנים ישראליים אנחנו מכירים את האתגרים כאן, וגם את היתרונות העצומים ואת הטריות שבחקלאות הישראלית, ותמיד רצינו לשתף פעולה עם חקלאים ישראליים ולהתחבר לאדמה".
בתחילת המלחמה התנדבו עובדי המבשלה בשביל לסייע לחקלאות הישראלית ומשם נולד הרעיון לייצר בירות בתוספת פירות ישראליים וטעמים מיוחדים, ישירות מהשדה. "בתחילת המלחמה לא עבדנו הרבה כי הכול היה סגור", מספר דני, "במקביל, הבנו שיש מחסור רציני של ידיים עובדות בחקלאות באזור העוטף, אז ירדנו כל הצוות ועזרנו שם לחקלאים לקטוף מנגו ואננס. כשהסתיים היום הם נתנו לנו חלק מהתוצרת שקטפנו, אז הפכנו את זה לבירה. קראנו לזה Farm to Bottle – בהשראת שיטת Farm to Table, מסעדנות המתבססת על חקלאות מקומית".

המהדורה הראשונה בפרויקט Farm to Bottle היא בירה עונתית “וניל אגסים”, המשלבת אגס טרי ווניל עדין. את האגסים קטפו עובדי המבשלה בעצמם בעונה הנוכחית יחד עם אנשי הקיבוץ, לאחר שבאוגוסט הגיעו עובדי המבשלה לקיבוץ יפתח במסגרת שיתוף הפעולה כדי לסייע בקטיף. "זה ממש שילוב בין הקיבוצניקיות לירושלמיות", אומר שפירא, "יוחאי קודלר, הברומאסטר שלנו, הביא את הרעיון לווניל אגסים ממאפה במאפיית קדוש הירושלמית המפורסמת".
״קיבוץ יפתח נפגע במלחמה, חבריו פונו, והבירה החדשה מקטיף הקיבוץ היא סמל להתחדשות, צמיחה ושיתופי פעולה חדשים ומרעננים בחברה הישראלית", אומר עמוס פרג׳ון, ראש אגף כלכלה בתנועה הקיבוצית, ״אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה הייחודי עם בירה שפירא, מותג ירושלמי מקומי, שמקדם חקלאות ישראלית יחד עם ערכים של קהילה ומעורבות חברתית. התנועה הקיבוצית פועלת לחיזוק ההתיישבות בגבולות ולביטחון המזון של מדינת ישראל כל העת ובכל דרך אפשרית".
הבירה של שפירא וקיבוץ יפתח נמצאת היום בתהליך תסיסה, והחל מאמצע אוקטובר ("בלי נדר") היא תצא לשוק, וניתן יהיה להשיגה באתר בירה שפירא ובחנויות נבחרות. במבשלת שפירא גם מתכננים אירוע השקה מיוחד שיתקיים בקיבוץ יפתח.
במסגרת הפרויקט, תמשיך המבשלה לשתף פעולה עם קיבוצים נבחרים ברחבי הארץ, שיספקו תוצרת טרייה שתשמש לייצור סדרת בירות עונתיות ומיוחדות. במהלך השנה הקרובה יתקיימו אירועי בירה פתוחים בקיבוצים השותפים, שחלקם יוקדשו כתרומה לקהילה ולחיזוק אזורים חקלאיים.
	
							